BEVIDST NÆRVÆR TIL HÅNDETERING OG FOREBYGGELSE

af negative tilstande - lær at danse med livet.

ET 8 UGERS FORLØB I UDVIKLING AF BEVIDST NÆRVÆR

Livet giver os ikke altid det vi ønsker og ofte giver det os det vi ikke ønsker. Sorg, bekymringer og smerte kommer til alle mennesker i perioder af livet. Vi kan ikke ændre livet og det det nu engang byder os, men vi kan ændre hvordan vi forholder os til smerten, sorgen, bekymringen så vi opnår større følelse af ro og glæde på trods af svære betingelser.

Vi vil i forløbet arbejde både teoretisk og med praktiske øvelser. Du vil gennem programmet blive introduceret til forskellige redskaber, som du kan tage med dig og bruge i din hverdag. Der vil være forskellige meditative øvelser, kropsscanninger, åndedrætsøvelser og enkle yogaøvelser. Vi vil endvidere tale om søvn og hvordan det er muligt at genskabe et sundt søvnmønster.

For at få det fulde udbytte, er det vigtigt, at du er indstillet på at arbejde hjemme 45 min dagligt med forskellige øvelser, som indgår i programmet.

MINDFULNESS BASERET KOGNITIV TERAPI

Mindfulness meditation træner vores evne til at balancere det autonome nervesystem mellem aktivitet og afslapning. Træner os i at være i ro og balance - ikke at blive grebet af stormene, når de raser.

  • Du vil i forløbet lære at bryde med negative automatiske tankemønstre – de tankemønstre der kan være hovedårsagen til, at du fastholdes i negative tankemønstre og udvikler ubehagelige smertetilstande.

  • Du vil lære dig selv nye måder at forholde dig til tanker og følelser, så de ikke styrer dine handlinger. Ved at træne mindfulness meditation træner du at tage mere bevidste valg, som er mindre præget af affekt.

  • Med nærvær kan du se med større klarhed og træffe de rigtige beslutninger. Du kan vælge at respondere fremfor at reagere automatisk.

  • Gennem større selverkendelse og evne til selvberoligelse opnås en bedre evne til affektregulering og stresshåndtering.

  • Selfcompassion / selvmedfølelse har væsentlig betydning, idet praktisering af opmærksomhed på kærlig venlighed og selvmedfølelse vil understøtte aktiveringen af beroligelsessystemet. Denne træning har ydermere betydning for hæmning af stressresponset.

LÆS MERE OM STRESS>

PRAKTISK INFO

8 UGERS PROGRAM

 

Ring for nærmere information
Tlf. 52 40 67 57

STED

PRIS

8 x 2 timers undervisningkr. 5.000.

KONTAKT FOR TILMELDING>